Anasayfa

28 Ekim 2011

İnönü'de beraberlik!

Spor Toto Süper Lig'de 8. hafta karşılaşmalarında Beşiktaş ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren derbide puanlar paylaşıldı...

Simao'dan müthiş füze!
Maçın ilk dakikalarında Beşiktaş özellikle orta saha üstünlüğünü elinde tutan taraf olsa da, golden sonra Fenerbahçe tamamiyle oyunun kontrolünü ele aldı.

12. dakikada Mustafa Pektemek'in indirdiği topa ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan harika bir vuruş yapan Simao, topu 90'a yolladı ve takımını öne geçiren isim oldu: 1-0. Golün ardından Beşiktaş biraz daha geriye çekilerek daha çok oyunu kendi yarı sahasında kabul etti ve kontrataklarla rakip kaleye gitmeyi tercih etti.

27. dakikada Emre'nin pasında ceza sahası dışında topla buluşan Caner kaleyi cepheden gören bir noktadan çok sert bir vuruşla şansını denedi ama Cenk çok iyi uzanarak gole izin vermedi. 31. dakikada Mehmet'in pasının ardından ağları bulan Alex'in golü ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

Fenerbahçe bastırdı ama...

34'te Sol kanatta rakibinden iyi sıyrılan Caner içeri doğru yaptı ortasını. Kaleci Cenk'in
2 - 2
8 İsabetli şut 10
4 İsabetsiz şut 4
3 Korner 5
10 Faul 11
1 Sarı kart 2
0 Kırmızı kart 0
%47 Topla oynama %53
müdahelesiyle açılan topu Gökhan kafayla kaleye yolladı ama Egemen çizgi üzerinde topu uzaklaştırdı. 40. dakikada Alex'in akıl dolu ara pasında savunmanın arkasına sarkan Bienvenu Cenk'in yanından topu kaleye yolladı ama başarılı file bekçisi iyi bir refleksle topu son anda çelmeyi başardı.

Uzatma dakikalarında Fenerbahçe bir kez daha gole yaklaştı. Mehmet'in ceza sahası içine doldurduğu topu Bienvenu Hilbert'den kurtararak Alex'e çıkardı. Brezilyalı yıldızın müsait pozisyonda yaptığı vuruşta Hilbert son anda araya girerek hatasını telafi etti ve adeta mutlak bir golü önlemiş oldu. Bu pozisyonun ardından ilk 45 dakika sona erdi.

İkinci yarı nefes kesti

Maçın ikinci yarısına tıpkı ilk yarıda olduğu gibi Beşiktaş baskılı başladı. 50. dakikada Yobo'dan nefis sıyrılan Quaresma'nın içeri çıkardığı topta Mustafa'nın vuruşunda top direkten geri geldi. Açılan topu Veli yine kale ağzına çıkardı. Simao topu ağlara yolladı ama bu gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

57'de Mustafa'nın pasında ceza sahası içinde topu bulan Simao gelişine çok güzel vurdu ama Volkan da aynı güzellikte direğin dibine uzanarak gole izin vermedi. 60. dakikada Ziegler'in pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Caner yerden sert vurdu. Direkten dönen topu Alex ağlara gönderen isim oldu ve skora denge geldi: 1-1.

Almeida golle döndü

63'te Beşiktaş tehlikeli geldi. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Quaresma sol ayağıyla sert vurdu ama Volkan iki hamlede topun sahibi oldu. 72. dakikada Sol kanatta topla buluşan Quaresma Bekir'den rahatlıkla sıyrıldı ve son çizgiden yaptı ortasını. Arka direkte topa çok iyi yükselen Almeida da düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 2-1.

83'te Semih'in şık pasıyla içeri sokulan Alex, Cenk'in açısını kapatmasına rağmen vuruşunu yaptı. Tekrar Alex'e çarpan top direğin dibinden az farkla auta gitti.
 
88'
Ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Cristan müthiş bir vuruşla kaleci Cenk'i avladı.

Son söz Cristian'dan

Necip'in Emre'ye yaptığı faulun ardından ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Cristian, çok sert ve düzgün bir vuruşla kaleci Cenk'i mağlup etti: 2-2.

90. dakikanın uzatma anlarında Fenerbahçe galibiyet golüne çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına yapılan ortanın ardından arka direkte müsait pozisyonda topu önünde bulan Özer, istediği vuruşu yapamayınca top üstten auta gitti ve 90 dakika 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 18'e, Beşiktaş ise 14'e yükseltti. 
kaynak:goal.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder