Anasayfa

26 Ekim 2011

John Terry gözaltına alındı!


İngiltere Emniyet Müdürlüğü, Chelsea ve İngiltere Milli Takım kaptanı John Terry'nin pazar günü QPR karşısında Loftus Road'da oynanan maçta Anton Ferdinand'a ırkçı hakaretler yaptığı yönünde şikayet aldıklarını doğruladı.



Scotland Yard'ın sözcüsü, "23 Ekim pazar günkü ırkçı taciz suçlaması olayı ile ilgili ihbar aldığımızı doğrularız. Bu dava şu an Hammersmith ve Fulham'daki memurlarımız tarafından soruşturuluyor," dedi.
QPR kulübü konu hakkında İngiltere Futbol Federasyonu'dan ceza verilmesini talep etmiş, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, "QPR kulübü olarak geçtiğimiz Pazar günü Loftus Road'da oynanan QPR-Chelsea maçında meydana geldiği iddia edilen ırkçı hakaretlerden haberdarız. Şimdi, [İngiltere] Futbol Federasyonu'nun iddia edilen durumla ilgili soruşturma yapması beklenmektedir," ifadelerini kullanmıştı.
John Terry ise iddiaları reddetmiş, maç içerisinde Anton Ferdinand'ın kendisini ırkçı sözler söylemekle itham ettiğini zannettiği için agresif bir tepki gösterdiğini belirterek, "Böyle bir şeyi asla söylemem, insanların böyle düşünmüş olmasından dolayı çok üzüldüm. Anton'u uzun süredir tanıyorum ve maçtan sonra da kendisiyle konuştum, aramızda bir sorun yoktu. Onu tebrik ettim, o da beni yanlış bir davranışla ihtam etmedi. Şurası çok açık, o anda olan bir yanlış anlaşılmadan dolayı bunlar gerçekleşti. Bu sonuçtan sonra böyle iddialarla uğraşmış olmaktan üzgünüm. Premier Lig'de milletler bazında en çok çeşitliliğe sahip olan takımlardan birisinin kaptanıyım ve kesinlikle hem sporda, hem de hayatın herhangi bir alanında ırkçılığa yer olmadığını düşünüyorum," demişti.

Söz konusu maçta yaşanan olaylar sadece bununla da bitmiyor. Maçta Jose Bosingwa ve Didier Drogba kırmızı kartla oyun dışı kalmış, yedi oyuncu da sarı kartla cezalandırılmıştı. Chelsea menajeri Andre Villas-Boas da maç sonunda hakem Chris Foy hakkında suçlayıcı yorumlarda bulunmuştu.

İngiltere Futbol Federasyonu konu ile ilgili olarak Chelsea'yi oyuncularını kontrol edememekle suçlayıp Andre Villas-Boas'ın da maç sonu demeçleri nedeniyle savunmasını istedi.

Chelsea'nin suçlamalara 28 Ekim cuma gününe dek cevap vermesi gerekiyor.

 kaynak:goal.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder